Tampereen keilailuliitto

Tampereen keilailuliitto ry on 1938 perustettu Suomen kolmanneksi vanhin keilailuliitto. Liitto ylläpitää keilailutoimintaa 24 rataisessa 1969 valmistuneessa Kaupin keilahallissa Tampereella. Kahvila Kumo on myös keilailuliiton alaisuudessa. Keilahalli pysäköintialueineen ja tontteineen on Tampereen Keilahalli Oy:n omistuksessa oleva kokonaisuus.
 
Keilahallin yhteydessä toimivat Pallotohtori-myymälä on Keilahalli Oy:n vuokralaisena toimiva itsenäinen yrittäjä. Keilahallin radat ovat laminaattipintaiset (uusittu kesällä 2016) ja pistelaskentajärjestelmä on automatisoitu.
 
Takl ry järjestää aloitteleville keilaajille jatkuvaa koulutusta keilakoulunsa puitteissa. Ohjaaja-apua on mahdollista saada tarvittaessa. Rekisteröidyille keilaajille on joka viikko tarjolla erilaisia kilpailuja. Seuroille ja yhteisöille tarkoitettuja joukkuekilpailuja järjestävät Takl:n lisäksi Tampereen Veteraanikeilaajat sekä Tampereen Firmakeilailu ry. Suuri osa tamperelaisista keilaseuroista ottaa osaa myös valtakunnallisiin kilpailusarjoihin.
 
Tarjolla myös hohtokeilailua. Vasta-alkajille on tarjolla eri painoisia keilapalloja sekä sopivia keilakenkiä. Takl:n toiminta on yleishyödyllistä keilailu-urheilun kehittämiseen ja tunnetuksi tekemiseen tähtäävää toimintaa. Liitto rahoittaa toimintansa ratamaksuilla sekä jäseniltä perittävillä jäsen- ja kilpailumaksuilla.
 
Liiton henkilökunta on 10 hengen vahvuinen ja se vastaa keilahallin ja ravintolan toiminnasta. Liiton päätösvaltaa käyttää 8 henkinen hallitus, jonka valitsee 32 jäsenseuran edustajisto vuotuisessa liittokokouksessaan. Tampereen keilailuliiton säännöt löytyvät täältä. Liitossa toimii myös ns. vastaanottoseura, jonka toimintasäännöt löytyvät täältä.

takl-logo