Keilailusta harrastus

"Millainen heittosuorituksen kuuluisi oikeasti olla?"

"Mihin kohtaan osumalla keilat kaatuvat parhaiten?"

"Miten saan palloon kierrettä?"

Esimerkiksi näihin kysymyksiin saat vastaukset helpoiten Kaupin keilahallin  keilakoulussa.

Keilakoulu

Keilakoulussa lajiin perehdytään syvemmin. Kurssin aikana harjoitellaan keilailun teknistä suoritusta ohjatusti ja opitaan mm. välineistä ja pistelaskusta. Keilakoulu järjestään sekä syksyllä että keväällä kuutena arki-iltana. Yksi ilta koostuu 45 minuutin teoriaosuudesta ja tunnin rataharjoittelusta.

Keilakoulun ensimmäinen kerta on ilmainen. Lopuille viidelle kerralle hinta on 70,00 euroa / aikuinen ja 35,00 euroa / alle 15-vuotiaat. Seuraava keilakoulu alkaa tiistaina 9.10.2018. Kysy lisää Kaupin keilahallin kassalta.

Keilailuetikettiin, pistelaskuun yms. voit myös tutustua Suomen Keilailuliiton sivuilla. Kaupin keilahallin turvallisuusohjeet puolestaan löytyvät täältä.

Kaupin keilahallissa toimivista seuroista alla olevat järjestävät ohjattuja harjoitusvuoroja ja ottavat mielellään vastaan uusia jäseniä:

Keilailukerho Tupla
Seiskat

Kysy lisää seurojen harjoitusvuoroista ja harrastuksen aloittamisesta suoraan seurojen yhteyshenkilöiltä.

 
Kaupin turvallisuusohjeet

Keilailu on hauska, sosiaalinen harrastus. Jokainen vaikuttaa kohdaltaan keilaratojen hyvään henkeen. Tässä muutaman kohdan muistilista keilahallilla viihtymiseen.


Saavu aina ajoissa keilatunnillesi (noin 15 min ennen alkua).


Valitse kenkähyllystä itsellesi sopivan kokoiset kengät. Kenkävuokra maksetaan ratamaksun yhteydessä kassalle.


Kysy ohjausta keilaukseen, mikäli et ole aikaisemmin kokeillut lajia tai tunnet ohjauksen ja avun tarvetta keilaukseesi.


Turvallisuussyistä ulkojalkineilla ei saa kulkea rata-alueella eikä keilakengillä rata-alueen ulkopuolella.


Varo erityisesti yliastumista – keila­radalta kulkeutuu helposti vauhti­radalle aineita, jotka tekevät ne tahmeiksi.


Anna naapurille keskittymisrauha. Älä mene ottamaan palloa telineestä, kun viereisellä radalla oleva keilaaja on keskittymässä suoritukseensa.


Valitse keilapallo oikein. Valitse pallo, joka ei ole liian painava, mutta ei liian kevytkään. Peukalonreikä ei saa olla liian tiukka. Sormiote ensimmäisen nivelen kohdalla (keskisormi ja nimetön).


Ota pallo telineestä syliisi kahdella kädellä ja laita vasta sitten sormet pallon reikiin.


Radan vauhtiosalla on vain heittovuorossa oleva keilaaja, ainoastaan keilailunohjaaja saa olla heittosi aikana radalla.


Pallon voi heittää keilapatteria kohti vasta kun puomi on noussut ylös ja automaattinen pistelaskija näyttää sinun olevan heittovuorossa.


Älä heiluttele palloa, jos edessä tai takanasi on jokin este. Näin vältyt sormivammoilta ja pallon mahdollisesti pudotessa taaksepäin myöskin muilta vahingoilta.


Pallon paikka on pallotelineessä, ei sylissä, kun odotat heittovuoroasi.


Mikäli kone menee epäkuntoon tai pallot eivät tule perältä pois, paina HÄLYTIN NAPPIA joka sijaitsee pallotelineen päässä tai soita konehuoneeseen pelaaja-alueella olevalla puhelimella. Odota kunnes ratamestari vastaa, kerro hänelle miltä radalta soitat ja mikä on vikana. Odota häiritsemättä muita keilaajia tilanteen korjaamista.


Sarjan 10 ruudun ”ylimääräisen” heiton jälkeen puomi pyyhkäisee mahdolliset pystyyn jääneet keilat automaattisesti pois.


Seuraa pistelaskijaa ja varo heittämästä puomiin, kun se laskeutuu automaattisesti.


Pelin jälkeen nosta käyttämäsi keilahallin pallot takaisin telineeseen ja palauta vuokraamasi kengät takaisin hyllykköön.


Iloista keilailumieltä ja pelionnea kaikille keilaajille!